Witajcie Kochani!
Jabłkowych pyszności ciąg dalszy.
Niedawno piekliśmy wspólnie "szarlotkę pychotkę", dzisiaj zapraszamy Was do sprawdzenia swoich sił w pieczeniu racuszków z jabłkami. Mamy nadzieję, że będą one dla Was osłodą jesiennej szarugi. Życzymy udanych wypieków! Smacznego!
Do zrobienia racuszków będziecie potrzebowali następujących składników:
1/2 szklanki mleka
1/2szklanki mąki + 1 łyżka
1/2 szklanki mąki krupczatki
3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
140 g serka Danio waniliowego
1 jajko
1/2 opakowania budyniu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jabłka – obieramy i kroimy w paski
Wykonanie:
Składniki mieszamy ze sobą i dodajemy jabłka. Smażymy na małym ogniu. Racuszki już gotowe, posypujemy cukrem pudrem.