^Powrót na górę
foto1

Zdrowe naturalne inspiracje kulinarne

Kiedy za oknem gości zimowa aura i gdy pogoda nas nie rozpieszcza, a nasz organizm jest podatny na infekcje i choroby, wystarczy kilka sprawdzonych sposób aby zadbać o swoją odporność i cieszyć się dobrym zdrowiem. Owoce, warzywa, rozgrzewające herbaty, zioła – to właśnie ich obecność konieczna jest w zimowym menu. W naszej Pracowni Kulinarnej Podopieczni zadziwiali zdolnościami kulinarnymi, przygotowując szaszłyki owocowe. Ta z pozoru lekka owocowa przekąska dostarcza naszemu organizmowi mnóstwo cennych wartości odżywczych, a także wartości smakowych. Pychotka...
Ale to jeszcze nie koniec. Doskonałym sposobem na rozgrzanie się w zimowe dni są niewątpliwie herbaty. Na naszym stole nie mogło zabraknąć pysznej herbaty z pokrzywy, lipy, czystka, dzikiej róży. To nie tylko sposób na rozgrzanie, ale również lek na najróżniejsze dolegliwości i prawdziwa skarbnica witamin i minerałów.
Taka forma pracy z Podopiecznymi uczy przede wszystkim prawidłowych nawyków żywieniowych, a także daje możliwość rozwijania umiejętności kulinarnych, umiejętności współpracy i komunikacji oraz wyzwala dużo radości i zadowolenia.